Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nog altijd géén fietszones in Herentals bij start van de scholen in september

Markt
De noodzakelijke fietszones in het centrum van Herentals laten na 5 jaar bestuur nog altijd op zich wachten. Tegen 1 september lukt het niet omdat de signalisatie die daarvoor moet geplaatst worden,  niet tijdig kan geleverd worden, klinkt het bij het schepencollege (N-VA/CD&V).
 
De fietszone in Herentals is eigenlijk een aaneenschakeling van verschillende fietsstraten. In die straten mogen auto's maar 30 km/u rijden en moeten ze achter de fietsers blijven. 

Het bewonerscomité SOS Poederkot is bijzonder teleurgesteld.

'Het is een compleet brokkenparcours van hier tot ginder', klinkt het bij de bedrijvige actiegroep SOS Poederkot. 'Begin januari vorig jaar werd ons nog meegedeeld dat de fietsstraten er tegen vorige zomervakantie zouden komen. Maar is er van januari tot oktober 2022 helemaal niets gebeurd. Terwijl het in feite niet meer is dan wat schilderwerk en wat bordjes plaatsen.

Het stadsbestuur wilde géén vaste of een cameraknip in Wuytsbergen tegen sluipverkeer, maar dat we nu al anderhalf jaar moeten wachten op onze troostprijs, wat die fietszone toch is, vinden we schuldig verzuim.'

Het dossier leidde in de lente van dit jaar ook al tot een nooit geziene 'ambras in de schepenklas'  tussen burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) aan één kant, en de schepenen van zowel N-VA als CD&V aan de andere kant.

Van Olmen volgt de visie van het aangestelde studiebureau dat bij de invoering van een zone 30 met fietsstraten ook best bijkomende verkeersmaatregelen ingevoerd kunnen worden, zoals een autoluwe Grote Markt. De schepenen willen met die zogenaamde flankerende maatregelen pas wachten bij de uitvoering van het mobiliteitsplan, dat nog in opmaak is.

De oppositiepartijen klagen het nieuwe uitstel in dit dossier aan.

 

Kasseien centrum : klachtenregen
 
De afgelopen 5 jaar kwamen er ook nog eens haast dagelijks klachten binnen over het zeer moeilijk fietsen over de kasseien in het centrum. Putten en gaten tussen de kasseien deden  fietsers op de straatstenen vallen. 
 
Ook blijft het een zeer moeilijk parcours voor personen met een beperking in een rolstoel, kinderwagens en senioren te voet.  (gvn)
 
Foto : NNieuws.

Grote Markt, Herentals, België

Markt

Deel dit artikel